HOE GOED BESCHERMEN GEZICHTSMASKERS TEGEN CORONAVIRUS?

Kunnen gezichtsmaskers de verspreiding van het coronavirus (SARS-CoV-2) dat COVID-19 veroorzaakt, helpen vertragen? Ja. Gezichtsmaskers in combinatie met andere preventieve maatregelen, zoals veelvuldig handen wassen en fysieke afstand nemen, kunnen de verspreiding van het virus helpen vertragen.

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) beveelt stoffenmaskers aan voor het grote publiek. De CDC zegt dat N95-maskers moeten worden gereserveerd voor zorgverleners.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beveelt medische maskers aan voor gezondheidswerkers en voor iedereen die COVID-19 heeft of kan hebben of die zorgt voor iemand die COVID-19 heeft of kan hebben.

De WHO beveelt ook medische maskers aan voor personen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden met COVID-19, zoals mensen van 60 jaar en ouder, en mensen van elke leeftijd met aanzienlijke gezondheidsproblemen. Zet geen maskers op iemand die moeite heeft met ademhalen of bewusteloos is of anderszins niet in staat is om het masker zonder hulp te verwijderen.

medisch-mondkapje.nl

dgmondmasker.nl

Author: Julius Lems